Podcast

Podcast De Dag: Heeft 'haatprediker' Steven Anderson stiekem toch gewonnen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Heeft 'haatprediker' Steven Anderson stiekem toch gewonnen?

[NOS - NTR] Tweede Kamerleden, het COC en het CIDI: haast niemand in Nederland moet iets hebben van de Amerikaanse haatprediker Steven Anderson. Gisteren werd duidelijk dat hij dit land niet in mag. Maar speelt het inreisverbod hem niet juist in de kaart?

Cultuurtheoloog Frank Bosman denkt van wel. "Voor zijn eigen achterban in de Verenigde Staten kan hij nu de martelaar spelen", zegt hij in De Dag. "Het is een paradox. Want we hebben hem nu juist een groter podium gegeven dan hij zelf had voorzien."

{podcast audio="94700" caption="De Dag #319: Heeft 'haatprediker' Steven Anderson stiekem toch gewonnen?" }

En we spreken met theoloog Tom Mikkers, die binnenkort predikant wordt in Wassenaar. Hij vertelt wat uitspraken als die van Anderson doen met homoseksuele jongeren.

Podcast De Dag

Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven. Jurgen van den Berg en Lara Rense nemen je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen. Luister De Dag via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Ster advertentie
Ster advertentie