Podcast
VPRO

Radio Cinema: Another Day of Life en Arctic

foto: Filmdepotfoto: Filmdepot
  1. Nieuwschevron right
  2. Radio Cinema: Another Day of Life en Arctic

In de podcast Radio Cinema hoor je wekelijks welke films je niet mag missen.

In deze aflevering praten Pieter en Maartje met Lieve Joris, schrijver van reisverhalen, over de film Another Day of Life, en met klimaatjournalist en poolreiziger Bernice Notenboom over Arctic.

Bron: Filmdepot

Radio Cinema: Another Day of Life

Another Day of Life gaat over de Poolse oorlogsverslaggever en schrijver Kapuscinski, die in Angola ziet hoe het er werkelijk aan toegaat aan het front. Wat Another Day of Life bijzonder maakt, is dat echte beelden en animatiebeelden in elkaar overlopen.

Lieve Joris maakte Kapuscinski persoonlijk mee. "Het was een man die op een andere plek zat in de derde wereld. Hij kwam in Afrika en kende dat vanuit zijn jeugd in Polen. Daardoor keek hij met een andere blik en kon hij heel mooi vertellen."

Bron: Filmdepot

Radio Cinema: Arctic

In het ouderwetse overlevingsdrama Arctic zien we Mads Mikkelsen overleven in het arctisch gebied na een zware vliegtuigcrash. Hij vangt vis door gaatjes in het ijs te boren en nadat er nog een helikopter crasht, brengt hij ook deze mensen in veiligheid. De Braziliaanse Joe Penna regisseerde Arctic.

Bernice Notenboom, Nederlands' bekendste poolreiziger op dit moment: "Ik heb met enorme nieuwsgierigheid zitten kijken. Is dit een echte Hollywoodproductie of hebben ze ook wat werkelijkheid erin weten te brengen? Ik was verrast, over het algemeen vond ik het heel realistisch. Dat maakt de film ook bloedstollend."

Radio Cinema

Radio Cinema is dé podcast over film die je woensdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur hoort in Nooit Meer Slapen. Elke week gaat Pieter van der Wielen samen met filmjournalist Maartje Willems in gesprek over de laatste films. Volg Radio Cinema via Nooit Meer Slapen en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie