Podcast
WNL

Bart Vriends over de Cor Potcast: 'Cor Pot is een soort mythisch figuur'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Vriends over de Cor Potcast: 'Cor Pot is een soort mythisch figuur'

Centraal verdediger van Sparta Bart Vriends trok dit jaar volle zalen in het theater met zijn collega's Thomas Verhaas (assistent-trainer van Excelsior Rotterdam) en Maarten de Fockert (keeper bij SteDoCo en voormalig profvoetballer) met de voorstelling Cor Potcast LIVE. "Hij zou onze eerste gast zijn, maar kon nooit", vertelt Vriends in WNL In de Kantine.

Video niet beschikbaar

Deze zomer trokken de voetballers aanvankelijk eenmalig het theater in met een theatervoorstelling van hun succesvolle podcast. "Dat was waanzinnig en was misschien wel het hoogtepunt voor mij van de afgelopen jaren", vertelt Vriends.

Cor Pot is een soort mythe. "Hij zou onze eerste gast zijn, maar kon nooit", zegt Vriends. De naam van hun podcast is overduidelijk een woordgrap. "We dachten: die naam, die bekt wel grappig. Maar we wisten ook niet dat die podcast zo groot zou worden en zou groeien en nu kunnen we ook niet meer terug. We maken van Cor dan maar een legendarisch figuur die daarboven hangt."

Eerbetoon in het theater

Om Cor te eren besloten de heren een bijzondere afsluiting aan hun theatershow te knopen. "In die theatertour deden we in het theater de gordijnen dicht en toen de gordijnen weer open. En daar zat hij toen, op een troon en kreeg hij toch nog de eer die hij verdiende."

Met enige voorzichtigheid durft Vriends te vertellen dat ze komende zomer opnieuw het theater in gaan. "Het zal over het EK gaan in de breedste zin van het woord. Maar niet de klassieke voorbeschouwing. We vergroten het een beetje uit."

Cor Potcast

Wekelijks trekken de voetballers meer luisteraars dan dat er aan bezoekers in het Sparta-stadion passen. Vriends ziet zichzelf echter vooral als voetballer en niet per se als podcastmaker. "Ik probeer die werelden altijd heel gescheiden te houden. Ik vind het heel vervelend als ik na of voor een wedstrijd een gesprek heb in mijn Sparta-tenue en er dan een vraag wordt gesteld over de podcast of wat ik anders heb gedaan", zegt hij. "Ik doe er heel krampachtig over, maar ben me bewust dat die twee werelden toch een beetje met elkaar verweven zijn geraakt."

"We zijn zelfs op een schrijverskamp geweest in een huisje ergens in een bos en dan gewoon wijn meenemen en gaan schrijven", vertelt Vriends. Hij is wel bang dat het een keer ophoudt qua onderwerpen. "Wij zijn gebonden aan voetbal en we willen het niet over de actualiteit hebben. We hebben het altijd over een thema binnen de voetbalwereld. Dan kan groot zijn, zoals over racisme, of iets kleins, zoals over de linksback of de aanvoerdersband.

In de Kantine

Maatschappelijke kwesties, debat én sport: de ideale zaterdagmiddagmix, live vanuit Rotterdam van 17.00 tot 19.00 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Fidan Ekiz en Wieger Hemmer.

Ster advertentie
Ster advertentie