Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: de tabakslobby draait doorrr

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de tabakslobby draait doorrr

De tabaksindustrie is notoir slim in marketing en zoekt altijd al grenzen op. Inmiddels mag er bijna niets meer, maar dat betekent niet dat er ook niets meer gebeurt. Dat bleek ook deze week weer. In de podcast een blik in de lobbywereld.

#733 - De tabakslobby draait doorrrr

Staatssecretaris Blokhuis kwam deze week met een opmerkelijke Kamerbrief over de lange arm van de tabakslobby in Nederland. Het opmerkelijke was vooral dat eigenlijk niemand ervan opkijkt dat tabaksfabrikanten nog altijd allerlei slinkse en ook verboden methodes gebruiken om de verkoop van sigaretten op te drijven. In dit geval door supermarkten miljoenen euro's toe te stoppen om beter zichtbaar te zijn in de schappen en bonussen uit te delen voor behaalde verkoopresultaten.

De tabaksindustrie is notoir slim in marketing en heeft van meet af aan ook grenzen opgezocht. Inmiddels mag er bijna niets meer, maar dat betekent niet dat er ook niets meer gebeurt. Integendeel. De lobby gaat door, bij verkopers en bij beleidsmakers. Journalist Joop Bouma, die twee boeken schreef over de tabakslobby in Nederland, vertelt in podcast De Dag hoe de tabakslobby eruitziet, in deze tijd dat de sigaret steeds verder uit het straatbeeld verdwijnt.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie