Podcast
NOS

Podcast De Dag: drones boven Kyiv

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: drones boven Kyiv

Een tweeluik van podcast De Dag over drone-aanvallen op de twee hoofdsteden van Oekraïne en Rusland. Gisteren over de drones op Moskou, vandaag over drones op Kyiv.

#1362 - Drones boven Kyiv - De Dag

Heftige luchtaanvallen op Kyiv deze week. Bovendien ook een toename van het aantal drones en raketten dat door Rusland is afgevuurd. En na twee nachten van bombardementen lag Kyiv ook overdag onder vuur. De luchtafweer haalt de meeste drones en kruisraketten neer voordat ze ontploffen. Wel komen er brokstukken neer op gebouwen en druk bereden wegen in de stad

Die drones spelen een belangrijke rol in de oorlog: zowel aan Russische als aan Oekraïense kant. En daarom in podcast De Dag een tweeluik over de drones boven de hoofdsteden.

Dat de aanvallen nu ook overdag op Kyiv plaatsvinden, is doodeng, vertelt journalist Michiel Driebergen, die de afgelopen dagen in Kyiv was. Het zorgt voor nieuwe angst in de stad.

Volgens oud-commandant landstrijdkrachten Mart de Kruif hebben deze aanvallen vooral een politiek strategisch doel. En heeft Rusland de middelen niet om dit vol te blijven houden.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie