Podcast
NOS

Podcast De Dag: het eeuwige leven van bejaarde rockers

foto: reutersfoto: reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het eeuwige leven van bejaarde rockers

Ze zijn in de zeventig of zelfs in de tachtig en staan nog steeds urenlang op poppodia concerten te geven. Voor het geld hoeven ze het niet te doen, maar waarom dan wel? En hoe houden ze het vol?

#1138 - Het eeuwige leven van bejaarde rockers - De Dag

The Rolling Stones, Paul McCartney, Tom Jones, Brian Wilson, Elton John, Bruce Springsteen. De lijst met hoogbejaarde popsterren die de concertpodia langs trekken is lang. Wat drijft deze oude mannen om maar door te blijven gaan? Hoe houden ze het vol? En waarom zijn het voornamelijk mannen?

Muziekjournalist Niels Aalberts, van onder andere de VPRO-podcast De Machine over de muziekindustrie, vertelt in podcast De Dag wat muzikanten doen om nog tot in de zeventig of zelfs tachtig live concerten te kunnen geven. Mick Jagger en Bruce Springsteen houden er een strikt dieet en strak trainingsschema op na, Tom Jones zweert bij hydrateren en weer anderen zoeken hulp bij sterke bandleden die het muzikaal van ze overnemen als het nodig is.

De kwaliteit van oude rockers op het podium wisselt sterk, zegt Niels, maar vals of niet vals: de magie van een live concert blijft fans de stadions in trekken én de muzikanten het podium op klauteren.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie