Podcast
NOS

Podcast De Dag: werken bij Bellingcat

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: werken bij Bellingcat

Ze ontdekten wat er was gebeurd met vlucht MH17: de leden van Bellingcat. In de tien jaar dat het onderzoekscollectief bestaat, haalden zij over allerlei gebeurtenissen over de hele wereld informatie naar boven - van het gebruik van chemische wapens in Syrië, tot de bestorming van het Amerikaanse Capitool en de vergiftiging van Alexei Navalny.

#1573 - Werken bij Bellingcat - De Dag

Oprichter Eliot Higgins krijgt vandaag de Vrede van Nijmegen Penning - een prijs voor mensen die zich inzetten voor Europa. Volgens de organisatie van de prijs levert Higgins een vernieuwende bijdrage aan vrede en mensenrechten.

Maar hoe doe je dat in de praktijk, die vernieuwende bijdrage leveren? Dat weet Annique Mossou, één van de ongeveer dertig medewerkers van Bellingcat. De organisatie, die eerst op vrijwilligers draaide, is professioneler geworden en heeft nu mensen in meerdere landen in dienst. En die buigen zich achter hun computers niet alleen over grote internationale kwesties - soms duiken ze ook de geschiedenis in, om te kijken waar bijzondere amateurfoto's zijn gemaakt.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Dieuwke Teertstra

Redactie: Anouk Kantelberg

Gerelateerde podcast

De Dag

De Dag

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie