Podcast

Podcast Waarom #2: Welke rol speelde muziek in Bjorns leven?

foto: Waarom/VPROfoto: Waarom/VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Waarom #2: Welke rol speelde muziek in Bjorns leven?

[VPRO] Eva leest de afscheidsbrief van Bjorn. Die zit ver weggestopt, in een doos op de zolder van zijn ouders. Muziek speelde altijd een grote rol in het leven van Bjorn en in deze brief beschrijft hij de nummers die hij graag op zijn begrafenis heeft. Welke rol speelde de grunge- en metalmuziek van de jaren 90 in zijn dood?

Waarom #2: Welke rol speelde muziek in Bjorns leven?

Waarom?

Waarom is een vijfdelige podcast van Eva Moeraert en de VPRO over vriendschap, onverwerkt verdriet en de donkere zijde van de jaren 90. Waarom stapten Bjorn en Tom in 1997 samen uit het leven? Waarom had nog nooit iemand gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden twintig jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?

In de eerste aflevering doorbrak maker Eva Moereart, de voormalige vriendin van Bjorn, de stilte. Ze zocht contact met zijn ouders, gaat langs bij zijn oude scoutingclub en schoolvrienden. Luisteren?

Abonneer je nu!

Luister de afleveringen van de podcast Waarom via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Ster advertentie
Ster advertentie