Podcast

Podcast De Dag: waarom we het wéér over abortus hebben

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom we het wéér over abortus hebben

Na de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa is Louisiana de vierde staat die in korte tijd een wet heeft aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Het totaal aantal staten dat in 2019 zogenaamde 'hartslagwetten' aannam, staat nu op negen.

{podcast audio="101133" caption="De Dag #340: waarom we het wéér over abortus hebben " }

In De Dag zoeken we met activist Marjan Sax en socioloog Justine van de Beek uit wat er aan de hand is. Maken we een stap terug in de tijd of speelt er iets anders? Sax: "Religieuze rechtse bewegingen je op dit moment enorm aan kracht winnen en dat is niet toevallig. Ze hebben politiek de wind in de rug, krijgen enorm veel geld en organiseren steeds meer acties".

Ook in Nederland laait de discussie over abortus op. Van de Beek: "Nederlandse bewegingen tegen abortus doen aan hele slimme framing door zichzelf pro-life te noemen. Maar als ze echt pro-life waren, zouden ze wel inzetten op betere seksuele voorlichting in plaats van het ontnemen van keuze-vrijheid".

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie