Podcast
Zwart

'Rouwrituelen': de podcast over gebruiken rondom de dood wereldwijd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Rouwrituelen': de podcast over gebruiken rondom de dood wereldwijd

Sta je volledig in het zwart of wit naast de kist? En eet je na de herdenking iets zoetigs of een volledige maaltijd? En waar denk jij aan bij een uitvaart? Is het de cake en koffie? De emotionele speeches? Of misschien de muziek? In de podcast Rouwrituelen hoor je hoe omgaan met de dood verschilt per windstreek en hoe gebruiken met de tijd veranderen.

Luister hier de trailer voor Rouwrituelen - Rouwrituelen

Precies dat onderzoeken Ameline Ansu (socioloog en auteur: Van harte gecondoleerd) en Laura Iwuchukwu (journalist en podcastmaker) in Rouwrituelen. Het doel: rouw bespreken zonder taboes en hopen dat je er wat van opsteekt. Want of je nou wilt of niet: vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken.

Je hoort de verhalen van deskundigen en nabestaanden; elke aflevering een ander land. Zo zijn er Nigeriaanse stammen waar om de kist wordt gefeest. Blijven heel veel families veertig dagen in rouw vanwege het geloof. En koop je grafrechten in Nederland voor tien of twintig jaar terwijl een lichaam in Turkije nooit zal worden verplaatst.

Rouw kent geen handleiding. Er is geen goed of fout, maar er zijn wel heel veel verschillende manieren. Nieuwsgierig? Luister dan vanaf 7 november elke maandag naar een nieuwe aflevering Rouwrituelen via nporadio1.nl of jouw favoriete podcastplatform.

Gerelateerde podcast

Rouwrituelen

Rouwrituelen

Ster advertentie
Ster advertentie