Podcast

Gossip genoeg in Groot-Brittannië

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Gossip genoeg in Groot-Brittannië

[EO - RAD1] De twaalfde aflevering van Brexit: de Podcast was een hele bijzondere, want deze werd live opgenomen in de bomvolle Engelse pub Florin in Utrecht. Correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn bespraken alle laatste ontwikkelingen rondom de Britse verkiezingen, temidden van ongeveer 150 aanwezigen.

Een enthousiaste Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit na afloop van de live-podcastopname

Maar niet alleen de Brexit werd besproken, de live opname trapte af met wat roddel- en achterklap. Want in Groot-Brittannië hield het interview met prins Andrew de gemoederen flink bezig.

“Hij deed een poging om zijn naam te zuiveren in verband met zijn vriendschap met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, maar in plaats daarvan heeft hij het alleen maar erger gemaakt”, aldus Tim de Wit. Volgens Arend Jan Boekestijn is het eigenlijk knap wat prins Andrew hier doet. “Alles wat hij doet, doet hij fout. Hij is in staat alles te verknallen, en dat gebeurt omdat hij als royalty gewend is dat alle deuren normaal gesproken voor hem open gaan.”

Wonderbaarlijk

Doordat prins Andrew op elke voorpagina van de tabloids stond, raakte het nieuws rondom de innige relatie die Boris Johnson had in het verleden, ondergesneeuwd. De Amerikaanse Jennifer Arcuri heeft zakelijke voordelen overgehouden aan de tijd dat Johnson burgemeester was van Londen.

Nu is ze alleen heel boos dat hij geen contact meer met haar wil, en daarover vertelde ze in een interview bij ITV. “Boris Johnson heeft mazzel gehad dat prins Andrew alle voorpagina’s heeft gedomineerd, anders was dit verhaal vele malen groter geweest”, vertelt Tim.

Toch denkt Arend Jan niet dat dit gevolgen zal hebben voor de leider van de Conservatieven. “Het is wonderbaarlijk dat hem dit niet wordt aangerekend, en ik denk zelfs dat ie ermee weg komt.”

{podcast audio="122677" caption="#12 - De Grote Brexit Live Gossip edition" }
Ster advertentie
Ster advertentie