Podcast

Podcast De Dag: Gerommel bij politie rondom Dam-demonstratie

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Gerommel bij politie rondom Dam-demonstratie

[NOS] In de discussie over wat er wel en niet bekend was over de groeiende menigte die zich maandag op de Dam verzamelde, wordt de spanning duidelijk tussen de Driehoek en agenten op de grond.

{podcast audio="137542" caption="#598 - Gerommel bij politie rondom Dam-demonstratie" }

Er zijn nog veel vragen over wat er maandag rondom de demonstratie op de Dam in Amsterdam precies gebeurd is, wat er wel en niet bekend was over de grote toeloop, hoe de informatielijnen liepen en wie wanneer welke beslissingen nam. Maar één ding wordt steeds duidelijker: het loopt niet goed tussen Amsterdamse politieagenten en burgemeester Halsema.

NOS verslaggever Henrik-Willem Hofs vertelt in podcast De Dag dat zijn bronnen binnen de politie al uren voor de demonstratie de bui zagen hangen. Zij zijn boos dat er niet naar hun waarschuwingen is geluisterd. Politiek journalist en presentator Martijn de Greve verwacht zelfs dat dit uitloopt op een machtsstrijd tussen agenten, korpschef Frank Paauw en de burgemeester. Lector Openbare Orde & Gevaarbeheersing aan de Politieacademie Otto Adang zet op een rij wat de bestuurlijke opties voor burgemeesters zijn die met demonstraties te maken krijgen waar opeens veel meer mensen op af komen dan verwacht.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie