Podcast
EO

'Brexit de Podcast' is volledig vernieuwd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Brexit de Podcast' is volledig vernieuwd

Nu de Britten definitief EU uit zijn, maken correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn zich op voor de tweede helft: de onderhandelingen over het handelsakkoord. Het spel om de knikkers, dat wederom ongelooflijk spannend zal worden.

Maar ze zullen de podcast vanaf nu ook breder maken en niet alleen meer op het Verenigd Koninkrijk focussen. Elke podcast zullen ze inzoomen op een land in Europa waar het rommelt of het politiek onrustig is.

Brexit: de Podcast is terug, maar wel een beetje anders

In de eerste aflevering nieuwe stijl is Hans de Boer te gast, de voorzitter van VNO-NCW. De Boer is al jaren het gezicht van het Nederlandse bedrijfsleven en neemt nooit een blad voor de mond. Ook in gesprek met Arend Jan en Tim uit hij in klare taal zijn zorgen. "Politiek gezien piept en kraakt het in Europa, terwijl de onderliggende economie het eigenlijk heel goed doet. Overal hoor je populistische geluiden. Dat is gevaarlijk", waarschuwt hij.

Ook vreest De Boer voor een hele zure sfeer tijdens de onderhandelingen tussen de Britten en de EU. "Ik ben een optimist, van huis uit, maar ik zie dit toch allemaal heel somber in", zegt hij. In de podcast legt hij uit waarom.

Duitsland

Daarnaast zoomen ze deze aflevering in op Duitsland. Onder Merkel was het grootste land van Europa altijd een baken van stabiliteit en rust, maar ineens staat haar machtige imperium op wankelen. Haar gedroomde opvolger – AKK - maakte bekend terug te treden. En ondertussen worstelen de Duitse christendemocraten met de rechts-populistische Alternative für Deutschland. Niet mee regeren!, vindt Merkel. Maar maak je ze daarmee niet alleen maar groter? Een gesprek met Volkskrant-correspondent Sterre Lindhout.

En tot slot, Arend Jan en Tim worden het maar niet eens over een nieuwe naam voor de podcast. De toestand in Europa? Brexit En Omstreken? Europa, what’s next? Daarom roepen ze de hulp van de luisteraars in. Suggesties? Mail naar brexitdepodcast@gmail.com.

De nieuwe aflevering is hieronder te luisteren, of samen met de andere afleveringen op deze pagina.

{podcast audio="124633" caption="#21 - Brexit de Podcast: Nieuwe stijl!" }
Ster advertentie
Ster advertentie