Podcast

Podcast De Dag: topvoetballers op de bank bij de psycholoog

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: topvoetballers op de bank bij de psycholoog

Denzel Dumfries praat af en toe met een sportpsycholoog over de druk die hij als topsporter ervaart. Hij is lang niet de enige. In de podcast het verhaal van FC Utrecht-speler Othmane Boussaid. "Ik kon extreem slecht tegen mijn verlies."

#1236 - Topvoetballers op de bank bij de psycholoog - De Dag

Denzel Dumfries vindt het soms niet makkelijk om voetballer te zijn, zei hij zaterdag na een uitstekende wedstrijd op het WK in Qatar. Hij ervaart grote druk en spreekt daar regelmatig over met een sportpsycholoog. Ook tijdens dit WK had hij twee keer een afspraak.

FC Utrecht-speler Othmane Boussaid heeft ook hulp ingeschakeld, vertelt hij in Podcast De Dag. Hij kon zo slecht tegen zijn verlies dat hij uit frustratie slechter ging spelen en telkens op de bank terechtkwam. Nu zit hij op de bank bij de psycholoog en staat hij met veel meer zelfvertrouwen in het veld.

Sportpsycholoog Susie Cats vertelt dat Boussaid en Dumfries zeker niet de enigen zijn die last hebben van mentale druk. Ze begeleidt verschillende topsporters die last hebben van faalangst, extreme spanning en soms het plezier in de sport helemaal verloren zijn.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie