Naar homepage
Podcast

NPO Radio 1 podcasts live op het eerste NPO Podcastevent

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 podcasts live op het eerste NPO Podcastevent

Op zondag 10 oktober organiseert de NPO het allereerste NPO Podcastevent! TivoliVredenburg, in Utrecht, stroomt vol voor podcastopnames, mogelijkheden om vragen te stellen aan makers en het uitwisselen van podcasttips met andere podcastluisteraars. Natuurlijk is NPO Radio 1 goed vertegenwoordigd met mooie, ontroerende en prikkelende podcasts.

Zo wordt er een gloednieuwe bonusaflevering opgenomen van Mathilde's Mysterie, de podcast waarin Babs Assink en Lammert de Bruijn op zoek gaan naar de waarheid achter de dood van mode icoon Mathilde Willink. Speciaal voor het NPO Podcastevent zijn Imka Marina, jeugdvriendin van Mathilde, en journalist Rene Mioch te gast om te praten en vragen te beantwoorden over het fenomeen Mathilde.

Kom 10 oktober naar het NPO Podcastevent in TivoliVredenburg!

De winnaars van de Prinsjesprijs voor beste politieke podcast van het jaar zijn natuurlijk aanwezig in TivoliVredenburg. Midden in een roerige formatie, twee weken na Prinsjesdag, kijken Xander van der Wulp en Joost Vullings naar de huidige stand van zaken in Den Haag. Het is niet gegarandeerd dat we voor die tijd een kabinet hebben, wél dat de heren van De Stemming van Vullings en Van der Wulp er een leuke middag van maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook sport is goed vertegenwoordigd op het NPO Podcastevent. Zowel de NOS Formule 1-podcast, als de NOS Voetbalpodcast zijn van de partij. Jan Lammers, Amber Brantsen en Louis Dekker kijken terug op het successeizoen dat Max Verstappen momenteel heeft, en de strijd met Lewis Hamilton die nog gaat komen.

Voor de NOS Voetbalpodcast is 10 oktober een mooi moment om de start van Louis van Gaal bij Oranje te beoordelen. De voetbalcommentatoren van de NOS komen midden in een interlandweek naar Utrecht om hun meningen te geven over de kwalificatie voor het WK in Qatar.

En dat is nog niet alles: Stef Visjager van Parel Radio ontvangt journalisten Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi, de makers van de NRC-podcast Generatie 9/11. Voor Europa Draait Door worden Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn vergezeld door Nieuwsuur-journalist Saskia Dekkers én 'de platenbak'. Yous & Yay gaan oeverloos zwetsen met wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, om wederzijds nieuwe inzichten en, belangrijker nog, new emotions te ontvangen.

In De Ongelooflijke Podcast is Beatrice de Graaf te gast bij Stefan Paas en David Boogerd. En het DOCS - NTR Talenten uur wordt verzorgd door Buiten de Muren, GeschiedLied en De KreeftenTemmers.

NPO Podcastevent

Het NPO Podcastevent is er voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland. De eerste editie vindt plaats op zondag 10 oktober in TivoliVredenburg Utrecht. Het NPO Podcastevent is de afsluiter van de Week van de Podcast, waarbij alle NPO zenders aandacht geven aan bestaand en nieuw podcast aanbod gemaakt door verschillende omroepen. Kaarten voor het podcastevent bestel je via de website van het NPO Podcastevent, of via de website van TivoliVredenburg.

Ster advertentie
Ster advertentie