Cultuur & Media
NTRVPRO

Eervolle Vermelding Zilveren Reissmicrofoon voor 'De Rob Touber Sound'

foto: Beeld en Geluid
  1. Nieuwschevron right
  2. Eervolle Vermelding Zilveren Reissmicrofoon voor 'De Rob Touber Sound'

De podcast De Rob Touber Sound krijgt de Eervolle Vermelding van de Zilveren Reissmicrofoon. Makers Jim Immig en Frank Jochemsen nemen de luisteraar daarin mee in het oeuvre van Rob Touber; een verzameling van meer dan 600 liedjes dat de afgelopen decennia diep in de vergetelheid is geraakt. Voor DOCS maakte zij de documentaire Rob Touber, octopus van de liedkunst, waarin te horen is hoe Jochemsen en Immig de liedjes op het spoor kwamen.

#121 - Rob Touber, octopus van de liedkunst - DOCS

Maniakaal wonderkind

In de aflevering van DOCS volgen makers Frank en Jim een spoor van muzikale broodkruimels, duiken in verschillende archieven en ontdekken uiteindelijk het verloren gewaande oeuvre van producer en tv-regisseur Rob Touber. Hij was een maniakaal wonderkind dat jong stierf, op de top van zijn kunnen.

Quote

Als je de luisteraar al die tijd weet te boeien, heb je iets goeds gemaakt.

Nipkow Juryrapport

Een uur en twintig minuten, en alsnog niet te lang

In De Rob Touber Sound gaan de makers in gesprek met allerlei artiesten die in het verleden met Touber hebben gewerkt, van Boudewijn de Groot en Willem Nijholt, tot Jenny Arean en Gerard Cox. De Nipkow-jury schrijft erover in het rapport: "De schellen vallen van je oren, wat een sound en wat een liefde voor het lied! De afleveringen duren gemiddeld één uur en twintig minuten en dat is niet te lang. Als je de luisteraar al die tijd weet te boeien, heb je iets goeds gemaakt."

DOCS

Iedere week brengt DOCS persoonlijke, indringende documentaires over zeer uiteenlopende onderwerpen. Soms actueel, soms tijdloos, altijd bijzonder. De documentaires van DOCS zijn onder andere te horen in de NPO Luister app, of via de website of app van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie