Podcast
AVROTROS

Mike Boddé: 'De laatste jaren kon ik niet meer lachen om cabaret'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Mike Boddé: 'De laatste jaren kon ik niet meer lachen om cabaret'

Pianist Mike Boddé is gestopt met het maken van cabaret. Het grote publiek kent hem voornamelijk van zijn optredens samen met Thomas van Luyn en zijn imitaties in shows als Kopspijkers. Hij richt zich nu op de muziek. "Ik vind cabaret en humor erg belangrijk, maar ik vind muziek nog net iets belangrijker."

Mike Boddé over humor: "Ik word wat ernstiger met de jaren".

Terugluisteren?

Luister hier de hele aflevering met Mike Boddé terug.

Boddé kon de laatste jaren niet echt meer lachen om cabaret, vertelt hij in Miss Podcast. "Ik word wat ernstiger met de jaren." Hij heeft het gevoel dat de muziek nu op de eerste plek moet staan. De shows met Thomas van Luyn waren grappen met muziek als ondersteuning. Nu wil hij muziek maken met af en toe iets luchtigers erbij.

Depressie

Al vanaf jonge leeftijd heeft de pianist last van somberheid en depressies. "Ik heb een hele goede jeugd gehad, alleen ging het in mijn hoofd niet altijd goed. Ik ben vrij vroeg begonnen om een tikje somber te worden en ik hield dat altijd zorgvuldig verborgen voor iedereen."

Vanaf zijn twaalfde heeft hij het heel moeilijk gehad met onverklaarbare gevoelens van onzekerheid en schuldgevoel. Pas vanaf het moment dat hij medicijnen kreeg, viel alles op zijn plek.

Nachtwacht Award

Miss Podcast is genomineerd voor een Nachtwacht Award voor beste nachtradioprogramma. Stem hier op Miss Podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie