Podcast

Podcast De Dag: De Titanenstrijd om TikTok

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De Titanenstrijd om TikTok

TikTok is het middelpunt geworden van een politieke en economische gevecht. In de podcast een reconstructie van een strijd tussen de VS en China én tussen Amerikaanse techbedrijven. Eén waarmee president Trump zich persoonlijk bemoeit.

#672 - De Titanenstrijd om TikTok - De Dag

Tiktok wordt in de VS óf verboden óf de app moet deels verkocht worden aan een Amerikaans bedrijf, zodat de Amerikaanse gebruikersdata niet in handen kunnen vallen van de Chinese regering. Dat heeft president Trump gezegd en onderwijl zijn er meerdere partijen die op de razendpopulaire filmpjes-app azen. Een van die bedrijven, Oracle, heeft nauwe banden met Trump. Trekt die partij daarom nu aan het langste eind?

NOS-techredacteur Nando Kasteleijn maakt in podcast De Dag een reconstructie van alle gebeurtenissen tot nu toe. Welke belangen spelen er op de achtergrond en hoe uitzonderlijk is de bemoeienis van Trump?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie