Podcast

Na de seksuele revolutie is het nu tijd voor penisbeschaving: 'De vrouw is aan zet!'

  1. Nieuwschevron right
  2. Na de seksuele revolutie is het nu tijd voor penisbeschaving: 'De vrouw is aan zet!'

Na de seksuele revolutie wordt het nu tijd voor een seksuele beschaving. Eentje waardoor de homo sapiens zich gaat ontwikkelen tot de 'homo amorens', de liefdevolle mens. Die oproep deed de markante verloskundige Beatrijs Smulders in De Ongelooflijke Podcast, die in het teken stond van seks: "De vrouw is nu aan zet, dat is nog nooit vertoond in onze geschiedenis!"

Smulders zat in de podcast samen met relatietherapeut Cocky Drost en de vaste gast, theoloog Stefan Paas.

Meteen luisteren: de Ongelooflijke Podcast met Beatrijs Smulders, Cocky Drost en Stefan Paas - De Ongelooflijke Podcast

Nederland werd afgelopen weken opgeschrikt door de seksschandalen bij The Voice of Holland. Smulders en Drost waren beiden niet verbaasd door de verhalen, vertellen ze in de podcast. "Ik schrok er niet eens van. Als je veertig jaar verloskunde hebt gedaan, dan weet je hoeveel dit voorkomt", vertelt Smulders. "Het is van alle tijden dat vrouwen als object is gezien", zegt ze. "Tegelijkertijd zie ik ook een intensivering van seksueel geweld. Door de pornoficatie van onze maatschappij lopen mannen veel te opgewonden over straat. Jonge vrouwen kunnen soms niet meer veilig over straat, dat was in mijn tijd helemaal niet."

Drost was ook niet verbaasd door The Voice, al werd ze er wel door stilgezet. Het schokte haar wél dat ze lang ook het probleem bij vrouwen legde: "Dat ik dacht: Als je niet wil dat zoiets gebeurt, ga je toch gewoon niet aan een talentenjacht meedoen, want daar gebeurt dat gewoon!" zegt ze.

Penisbeschaving

Smulders denkt dat het tijd wordt voor 'penisbeschaving', een herbeschaving van de seks: "Vrouwen moeten hun geslachtsdeel hoger achten, het is een liefdesinstrument waar je ook nog eens kinderen mee kan baren! Er moet bewondering en respect voor komen!", vindt zij. "Te vaak wordt er nu over gepraat als gebruiksvoorwerp", vindt Smulders.

Die beschaving gaat er komen, maar die is er nog lang niet: "We zijn nog heel onbeschaafd! Kijk naar Poetin, kijk naar Erdogan, kijk naar Trump, dat zijn hele onbeschaafde mannen!" zegt ze. In de nieuwe beschaving zijn vrouwen aan zet, denkt ze: "Vrouwen weten nu hoe ze zich moeten beschermen, zij kunnen de man ook veel liefdevoller maken."

Emotionele veiligheid

Seks niet zien als gebruiksvoorwerp, daarvoor pleit ook Drost. Seks moet veel meer gekoppeld worden aan emotionele veiligheid. Ze vindt dat seks veel meer is dan een lichamelijke activiteit en merkt dat daar steeds meer aandacht voor is. "Seks heeft te maken met je emoties, het is verbinding tussen mensen", vertelt ze, "en het verlangen naar verbinding zit heel diep bij mensen."

Ster advertentie
Ster advertentie