Podcast

Podcast De Dag: Iris de Graaf over terugkeer in Rusland

foto: beeld @instagram @irislarissafoto: beeld @instagram @irislarissa
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Iris de Graaf over terugkeer in Rusland

De NOS-correspondent vertelt in podcast De Dag openhartig over wat het voor haar persoonlijk betekent om weer in Moskou te wonen en werken. "Het voelt vrij geïsoleerd."

#1124 - Iris de Graaf over terugkeer in Rusland - De Dag

NOS-correspondent Iris de Graaf is weer terug in Rusland. Een paar weken na de Russische inval in Oekraïne vertrok ze naar Nederland, omdat onzeker was geworden of ze haar werk nog veilig kon doen vanuit haar standplaats Moskou. Nu is ze er dus weer, maar wel met gemengde gevoelens, vertelt ze in podcast De Dag.

De Graaf is openhartig over wat haar terugkeer voor haar persoonlijk betekent en ook over de twijfels die ze in journalistieke zin heeft. Zowel vanuit Rusland als vanuit Nederland wordt er grote druk op haar uitgeoefend, vertelt ze, en dat maakt haar werk er niet makkelijker op.

"Alles wat ik vanuit hier deel is controversieel," legt ze uit. Ze moet zich een weg banen door de Russische propagandamachine, Russen die niet durven praten en strenge wetten voor journalisten, en tegelijkertijd merkt ze ook dat er bij het Nederlandse publiek "weinig mentale ruimte" is om te luisteren naar wat er in Rusland gaande is.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie