Podcast

Nieuwe podcast van Omroep MAX: Leven na de oorlog

foto: Omroep MAXfoto: Omroep MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast van Omroep MAX: Leven na de oorlog

[MAX] Op 5 mei 2020 is het precies 75 jaar gelden dat Nederland wordt bevrijd. Naar aanleiding hiervan heeft MAX de podcastreeks Leven na de oorlog gemaakt, waarin kinderen en kleinkinderen van mensen die getekend zijn door de oorlog hun verhaal vertellen.

Trailer van Leven na de oorlog

Bevrijding, maar geen vrijheid

Met het tekenen van de vrede in Hotel de Wereld in Wageningen komt er op 5 mei 1945 officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Een heugelijk feit, maar bevrijding betekent lang niet voor alle Nederlanders ook vrijheid. Heel veel mensen zijn door de oorlogsgebeurtenissen voor het leven getekend.

Verhalen van kinderen en kleinkinderen

En niet alleen zij dragen de Tweede Wereldoorlog na de bevrijding nog een leven lang met zich mee. Wat er zich in de periode 1940-1945 afspeelt, heeft ook impact op hun kinderen en kleinkinderen.

In de MAX podcastreeks Leven na de oorlog komen deze kinderen en kleinkinderen aan het woord. Zo spreken wij met een kind van een dwangarbeider, met een kleinkind van een Joods oorlogsslachtoffer en met het kind van een NSB'er. Zij vertellen het verhaal van hun familie en leggen uit hoe zij nu, 75 jaar na de beƫindiging van de oorlog, nog altijd geconfronteerd worden met de nasleep ervan.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie