Podcast

Podcast met onze luisteraars: Wat mij raakt

foto: Beeld: NPO Radio 1foto: Beeld: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast met onze luisteraars: Wat mij raakt

[AVROTROS - RAD1] In de podcast Wat mij raakt is ruimte voor alledaagse ervaringen van onze luisteraars.

Wat ontroert jou? Wat maakt je boos? Wat maakt je gelukkig? Van Brexit tot de geboorte van je allereerste kleinkind. Van demonstrerende boeren tot een hele bijzondere vriendschap.

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Dat kan op twee manieren: ga naar de Radio 1 App, klik op 'Appje' en spreek je verhaal in. Of bel 035-6717000 en spreek je verhaal in op onze voicemail.

"Met deze podcast willen we onze luisteraars aan het woord laten, zodat we ontdekken wat hen beweegt, ontroert of frustreert. We hopen verhalen te verzamelen die voor andere mensen herkenbaar zijn", aldus Mischa Blok, maker van de podcast Wat mij raakt.

Kwetsbaar

"Wat me opvalt aan de verhalen die we tot nu toe hebben verzameld? Ik vind het mooi om te horen dat Nederlanders niet lamgeslagen, lauw zijn, maar heel maatschappelijk betrokken. Dat ze zich ook kunnen opwinden over gebeurtenissen die ver van hun bed afspelen en dat ze daar niet hun schouders voor ophalen. Daarnaast vind ik het heel mooi om te merken dat de geïnterviewden zich kwetsbaar op durven te stellen en ons echt een kijkje geven in hun persoonlijke leven." De podcast is hier te beluisteren of via je favoriete podcastplatform.

Week van de podcast

Van 17-23 november is het De Week van de Podcast op NPO Radio 1. Elke dag verschijnt een nieuwe podcastserie en we zetten de podcast in het zonnetje. Op dit moment beluisteren 1,9 miljoen Nederlanders een podcast. Door De Week van de Podcast hoopt NPO Radio 1 dat meer mensen podcast gaan ontdekken als eigentijds audiofenomeen. Wil je uitleg over wat een podcast is en hoe het werkt: klik dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie