Podcast

Voetbalpodcast #95: 'Ziyech in rijtje Cruijff, Van Basten en Bergkamp'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #95: 'Ziyech in rijtje Cruijff, Van Basten en Bergkamp'

[NOS] Weken lang rolde er amper een bal op de Europese voetbalvelden, tot afgelopen weekend. In Duitsland werd de Bundesliga hervat en in navolging van onze oosterburen wordt er ook in andere landen gesproken over hervatting van de voetbalcompetitie.

Het is voer voor de NOS Voetbalpodcast, waarin presentator Arno Vermeulen de ontwikkelingen in de voetbalwereld bespreekt met commentatoren Jan Roelfs, Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter.

{podcast audio="127372" caption="#95 - Afscheid Ziyech: 'Echte stilist in rijtje Cruijff, Van Basten en Bergkamp'" }

De wedstrijd Borussia Dortmund tegen Schalke 04 bleek een kijkcijferhit, meer dan zes miljoen mensen bekeken het duel. Roelfs is blij dat de bal weer rolde, maar is kritisch. "Het leek alsof ik naar een trainingswedstrijd keek. Je kon elk balcontact horen en ik denk dat er qua televisie nog veel werk te doen is."

Zo oppert hij om stadiongeluiden te laten horen op televisie. "Als een schot naast gaat, dat je oeh hoort." Grueter vult aan: "Volgens mij moet je in deze tijd van virtual reality ook in staat zijn om op die lege tribunes fans te projecteren."

Comeback van Gudde

Terug naar eigen land, waar ook het nodige gebeurde. De rechter stelde de KNVB in het gelijk in de zaak die De Graafschap en Cambuur Leeuwarden aanspanden tegen de voetbalbond. Grueter stelt dat dit de eerste keer was dat we Gudde echt goed gezien hebben. "Hij maakte een prima indruk, zijn dossierkennis is uitstekend en hij kan dat op een goede manier vertellen."

Volgens Roelfs was het een week waarin Eric Gudde, algemeen directeur, zijn 'comeback' maakte.

Afscheid

Wie we niet meer terugzien op de Nederlandse velden is Hakim Ziyech, die Ajax verlaat voor Chelsea. "Nu gaan we eindelijk zien wat Ziyech waard is", zegt Elshoff. "Ik denk dat hij het gaat redden."

Roelfs vindt het jammer dat de eredivisie een van zijn smaakmakers verliest: "Ik zit een rijtje te maken. Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Ziyech?"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie