Podcast

Leven na de oorlog: kleinkind van holocaustoverlevende

foto: Omroep MAXfoto: Omroep MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Leven na de oorlog: kleinkind van holocaustoverlevende

[MAX] Op 5 mei 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Nederland wordt bevrijd. Naar aanleiding hiervan heeft MAX de podcastreeks Leven na de oorlog gemaakt, waarin kinderen en kleinkinderen van mensen die getekend zijn door de oorlog hun verhaal vertellen. In deze aflevering: Yivat Muskens-Mozes, kleinkind van holocaustoverlevenden.

{podcast audio="126941" caption="#3 - Kleinkind van een holocaustoverlevende" }

Joods oorlogsverleden

De ouders en beide grootouders van Yivat zijn Joods. Haar opa’s en oma’s hebben de oorlog allemaal meegemaakt én het allemaal overleefd. De oorlogsjaren zijn niet makkelijk voor hun. Zo belandt haar oma Esther in een concentratiekamp waar zij haar ouders verliest en moet haar andere oma de hele oorlog lang onderduiken.

Zwijgen over de oorlog

Binnen Yivats familie wordt er na de oorlog niet veel gesproken over wat haar grootouders hebben meegemaakt in de periode 1940-1945. Niet door haar grootouders en niet door haar eigen ouders. In deze aflevering van de podcast Leven na de oorlog vertelt Yivat welk effect het zwijgen over de oorlog heeft op haar leven.

Luister hier alle afleveringen van Leven na de oorlog.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie