Podcast

Podcast De Dag: Elfstedennostalgie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Elfstedennostalgie

De Elfstedentocht, of hij nou gereden wordt of niet, brengt het land voor even samen. Zodra het kwik onder nul zakt, wordt er collectief naar verlangd. Of er wordt gezamenlijk geklaagd over de overdreven Elfstedenkoorts.

#774 - Elfstedennostalgie - De Dag

Of het ijs dik genoeg wordt of niet, er komt dit jaar hoe dan ook geen Elfstedentocht. Dat was vanwege de pandemie in november al besloten, maar omdat de roep deze week steeds luider werd, ook in de tweede kamer, herhaalde de voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden het nog maar eens: het gaat niet gebeuren. Een vervelende boodschap in een land dat overmeesterd lijkt door een verlangen om het ijs op te gaan. We zullen het moeten doen met onze collectieve Elfstedenherinneringen.

In podcast De Dag daarom twintig minuten Elfstedennostalgie. De hel van '63, it giet oan, Willem-Alexander in zijn jas met sigarettenlogo, rayonhoofden en noordwestenwind. In vogelvlucht praat weerman Piet Paulusma, zelf nooit ver te zoeken als het over de Elfstedentocht gaat, door de jaren heen waarin er wél gereden werd. En soms ook net niet.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie