Podcast

Podcast De Dag: wat we niet zien en horen uit Gaza

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat we niet zien en horen uit Gaza

Buitenlandse journalisten kunnen maar heel beperkt verslag doen van wat er momenteel in de Gazastrook gebeurt. En dat heeft grote gevolgen voor de beeldvorming in het conflict.

{podcast audio="1434426" caption="#842 - Wat we niet zien en horen uit Gaza" }

Verslag doen vanuit Gaza was al niet makkelijk en afgelopen weekend werd ook nog eens een kantoortoren gebombardeerd waarin internationale mediaorganisaties zaten, zoals AP en Al Jazeera. Hun verslaggevers moeten het doen met de spullen die ze nog hebben kunnen redden en andere buitenlandse journalisten komen Gaza überhaupt niet in.

Het leidt ertoe dat we naast beelden van verwoesting in Gaza een heleboel ook niet zien en horen, zegt oud-NOS-correspondent Monique van Hoogstraten in podcast De Dag. Zaken die Israël misschien niet wil dat de internationale gemeenschap ziet, en ook niet de verhalen over hoe Palestijnen in Gaza bijvoorbeeld over Hamas denken.

Zelf reisde Monique Van Hoogstraten in 2012 en 2014 naar Gaza tijdens periodes van geweld en maakte die verhalen toen wel. "Tijdens oorlogen groeit over het algemeen de steun voor Hamas."

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie