Podcast

Rebekka Timmer (Bij1): 'Politici vinden de belangen van jongeren niet belangrijk genoeg'

foto: Wessel de Grootfoto: Wessel de Groot
  1. Nieuwschevron right
  2. Rebekka Timmer (Bij1): 'Politici vinden de belangen van jongeren niet belangrijk genoeg'

[KRO-NCRV] "De subsidies gaan naar de KLM en de jongeren kunnen ondertussen creperen", dat zegt Rebekka Timmer (Bij1) in de podcast Motie Muusse. Volgens Timmer, 22 jaar en de nummer 3 op de lijst van Bij1, is er onder politici te weinig aandacht voor de belangen van jongeren.

#4 - Beter luisteren naar de stem van jongeren - Motie Muusse

Timmer zat voor de SP in de gemeenteraad van Hilversum, maar besloot over te stappen naar Bij1 en gaat nu voor de landelijke politiek. "Bij de SP vond ik minder dat zij trouw waren aan hun basisprincipes van gelijkwaardigheid en solidariteit. Dat vind ik wel bij Bij1."

Belangen van jongeren

"Jongeren doen heel veel om van zich te laten horen, politici kunnen daar niet omheen." Toch gebeurt het volgens haar maar zelden dat politici ook daadwerkelijk aan de slag gaan om iets te veranderen voor jongeren. "Ik denk niet dat ze het willen. Terwijl het de taak van een politicus is om iedereen in de samenleving te horen, dat te laten samenkomen om vervolgens beslissingen te maken."

"Ik denk dat ze de belangen van jongeren niet belangrijk genoeg vinden", gaat Timmer verder. "Je ziet ook nu in de coronacrisis, waarin heel veel jongeren het zwaar hebben, dat toch subsidies gaan naar de KLM en jongeren kunnen ondertussen creperen."

Motie Muusse

In de nieuwe podcast Motie Muusse (KRO-NCRV) praat Talitha Muusse met jonge kandidaat-Kamerleden over hun politieke dromen, drijfveren en verwachtingen. Vanaf vandaag is vijf dagen lang dagelijks een nieuwe aflevering te beluisteren. De serie wordt afgesloten met een live-podcast vanuit perscentrum Nieuwspoort, middenin het politieke hart van Nederland.

Motie Muusse
, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 1, is te beluisteren via NPO Luister,Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts en Google Podcasts.

Ster advertentie
Ster advertentie