Podcast

Podcast De Dag: over AstraZeneca en trombose 

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over AstraZeneca en trombose 

AstraZeneca kampte al met een imagoprobleem en nu zijn er vragen over mogelijk gevaarlijke bijwerkingen. Wat is er bekend over de risico's op trombose door corona en door coronavaccins?

#798 - Over AstraZeneca en trombose  - De Dag

Het nieuws over het AstraZeneca-vaccin is in een stroomversnelling terechtgekomen. Een reeks landen heeft besloten om, net als Nederland, tijdelijk een streep te zetten door dit vaccin, dat toch al met een imagoprobleem kampte. Experts verschillen van mening: de schade door te stoppen met inenten zou veel groter zijn dan het risico op een mogelijke bijwerking. Toch nemen steeds meer landen het zekere voor het onzekere.

Wat weten we over de risico's op trombose, op trombose door corona, en op trombose door coronavaccins? Hoe gevaarlijk is het en wat is er tegen te doen?

Een van de beste trombose-experts van Nederland, Saskia Middeldorp van het Radboudumc, legt het uit in podcast De Dag. Ze hoopt dat het misvattingen wegneemt die schadelijk kunnen zijn voor de vaccinatiecampagne, die wat haar betreft zo snel mogelijk weer op volle kracht wordt voortgezet.

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws leest je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie