Podcast

Podcast De Dag: Waarom tijdens de Dodenherdenking niet iedereen twee minuten stil is
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom tijdens de Dodenherdenking niet iedereen twee minuten stil is

Weet jij al waar je aankomende zaterdag om 20.00 uur bent? Volgens onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vinden jongeren de dodenherdenking nog altijd belangrijk. Toch geldt dat niet voor iedere jongere.

Jongerenwerker Jonathan Laret (24) is niet elk jaar twee minuten stil. Hij ziet dat dit ook bij andere mensen in zijn omgeving. "Ik zorg wel altijd dat ik vrij heb op 1 juli voor Keti Koti, maar voor de Dodenherdenking geldt dat niet. Veel jongeren om mij heen vinden dat op 4 mei de focus te veel op westerse geschiedenis ligt."

{podcast audio="94937" caption="De Dag #320: Waarom tijdens de Dodenherdenking niet iedereen twee minuten stil is" }

Splinter Chabot (23) van de Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie vindt dat het accent juist op de Tweede Wereldoorlog moet blijven liggen. In De Dag legt hij uit waarom.

Podcast De Dag

Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven. Jurgen van den Berg en Lara Rense nemen je mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen. Luister De Dag via nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Ster advertentie
Ster advertentie