Podcast

Podcast De Dag: een corona-vaccin is in de maak

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: een corona-vaccin is in de maak

Al weken werken virologen over de hele wereld hard aan een vaccin tegen het corona-virus. En het gaat de goede kant op: in Londen wordt al op dieren getest en in Leuven zijn ze bijna zo ver. Maar het zal nog maanden duren voor er een werkend middel beschikbaar is om nieuwe besmettingen te voorkomen.

{podcast audio="124590" caption="#519 - Corona-vaccin is in de maak" }

Daarom wordt er tegelijk hard gewerkt aan antivirale medicijnen, vertelt de Vlaamse viroloog Johan Neyts in de podcast De Dag.

Daarnaast moeten overheden zich inspannen om verspreiding tegen te gaan, bijvoorbeeld door flink in te zetten op opsporing en testen van vermoedelijke besmettingen: "Er reizen bijvoorbeeld veel Chinese arbeiders tussen China en Afrika, het zou me sterk verbazen als er niet al lang iemand met het nieuwe virus rondloopt in Afrika."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie