Podcast
NTRVPRO

Stel: je denkt dat je het coronavirus hebt opgelopen. Wat dan?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stel: je denkt dat je het coronavirus hebt opgelopen. Wat dan?

Het aantal mensen dat met het coronavirus wordt opgenomen in het ziekenhuis en het aantal mensen dat door het virus overlijdt, neemt langzaam af. Er is echter ook een grote groep mensen die niet wordt getest, maar die wel ziek wordt en coronaverschijnselen krijgt.

{podcast audio="126687" caption="#6 - Beter" }

En dan… Ja, dan weet je eigenlijk niet wat je te wachten staat. Hoe ziek voel je je dan? In Beter, een nieuwe aflevering van de podcast Virus Verhalen, vertellen verschillende mensen wat ze doormaakten toen het virus ook hen leek te treffen.

Noukhey

Boomschors uit Suriname

Zo ook de Surinaamse Noukhey. "Ik dacht dat ik maar beter gewoon voorzichtig kon zijn, dus ik ben binnen gebleven. En toen kwam ik er al snel achter dat we kwasibita moesten halen. Dat is een boomschors die groeit in Suriname."

Het middel was op veel plekken uitverkocht, maar Noukhey wist het toch nog ergens op de kop te tikken. "Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar ik ben geen dokter. Ik ga niemand aanraden het te doen, maar ik heb het idee dat het me wel geholpen heeft."

Quote

Het zat echt in mijn luchtwegen

Niels

Ziek na wintersport

Ook Niels denkt dat hij het coronavirus heeft gehad. Hij werd ziek nadat hij op wintersport was geweest. Kroegen die hij had bezocht, bleken een besmettingshaard. Hij kreeg een grieperig gevoel en een dag koorts. "Net toen ik begon te denken van, nou dat valt best wel mee, kreeg ik een terugslag. De kriebel van die hoest zakte naar beneden, de hoest werd droger, ik werd wat kortademiger, het zat echt in mijn luchtwegen."

Niels had het idee dat hij eerst schijnziek was, en dat even later de klachten als een boomerang terugkwamen. "Ik ging me nog slechter voelen dan ik me in eerste instantie voelde. En toen dacht ik wel, oh, shit, dit gaat nu de verkeerde kant op."

Virus Verhalen

Een podcast geproduceerd door Radio Doc voor NPO Radio 1. Presentatie Jair Stein. Concept, regie en montage: Heleen Hummelen. Research, productie en opnamen: Wieky de Boer, Kika Booy, Jesper Buursink en Renet Ponsen. Aanvullende opnamen: Misha Koole. Productie en PR: Liza Titawano. Eindredactie Ottoline Rijks.

Ster advertentie
Ster advertentie