Podcast

Podcast De Dag: Micha K. - complotdenker des vaderlands

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Micha K. - complotdenker des vaderlands

Complotdenker Micha K. is in Noord-Ierland opnieuw opgepakt en hoort binnenkort of hij uitgeleverd wordt aan Nederland. Wie is hij en wie neemt hem nog serieus?

#918 - Micha K.: complotdenker des vaderlands - De Dag

Complotdenker Micha K. hoort binnenkort of hij door Noord-Ierland wordt uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt hier gezocht voor het beledigen en bedreigen van onder meer Jaap van Dissel. Ook moet hij nog een gevangenisstraf van een half jaar uitzitten voor smaad en laster tegen de hoofdredacteur van NOS Nieuws en bedreiging van een Telegraaf-journalist.

K. is al talloze keren veroordeeld in verschillende zaken maar blijft volgens justitie opruiende berichten verspreiden. De gevolgen zijn gevaarlijk, zegt Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma in podcast De Dag. Want K. heeft een trouwe schare volgers en zij zijn bereid voor hem door het vuur te gaan.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie