Podcast
NOS

Podcast De Dag: 'Trumps vredesplan maakt tweestatenoplossing onmogelijk'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Trumps vredesplan maakt tweestatenoplossing onmogelijk'

"Een uitverkoop van Palestijnse rechten" en een "plan dat in de toekomst tot niets anders gaat leiden dan apartheid." Zo noemt voormalig VN-gezant Robert Serry het plan dat Donald Trump gisteren presenteerde om een einde te maken aan het Israëlisch-Palestijns conflict.

{podcast audio="124242" caption="#509 - 'Vredesplan Trump leidt tot apartheid'" }

In podcast De Dag zegt Serry dat het plan de Israëliërs en Palestijnen alleen maar verder uit elkaar drijft. "Ik ben tot nu toe altijd heel terughoudend geweest om te zeggen dat een tweestatenoplossing voorbij is. Maar die is nu echt voorbij."

Wat staat er precies in de "deal van de eeuw", zoals Trump het noemt. En hoe wordt er op gereageerd in Israël? Correspondent Israël en Palestijnse gebieden Ties Brock legt dat uit.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie