Podcast

Podcast De Dag: wat we nu weten over het Pentagon-lek

foto: facebookfoto: facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: wat we nu weten over het Pentagon-lek

Het lijkt erop dat er in de gelekte briefings voor de Amerikaanse legertop 'gerommeld' is, zegt oud-commandant Mart de Kruif. Waar kijken we dan naar: een pijnlijk defensie-lek of misschien toch een grote misleidingsoperatie?

#1328 - Wat we nu weten over het Pentagon-lek - De Dag

Een doorbraak na een nachtmerrie-week voor de Amerikaanse inlichtingendiensten: een 21-jarige man die op een legerbasis werkte is opgepakt op verdenking van het publiceren van staatsgeheimen over de oorlog in Oekraïne. Afgelopen week kwamen er iedere dag onthullingen uit de gelekte Pentagon-papieren, variërend van Westerse troepen die in Oekraïne op de grond actief zouden zijn (onder wie naar verluid ook een Nederlander), tot berichten over munitie die opraakt en details over het Oekraïense voorjaarsoffensief.

In deze podcast zet oud-commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif op een rij wat we nu weten over het Pentagon-lek. Hij heeft de documenten tot in detail uitgeplozen en vindt veel van wat hij las ongeloofwaardig. Is dit lek wel zo onbedoeld als het lijkt?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Oproep: Op 14 mei maakt het team van De Dag op het NPO Podcast Event in TivoliVredenburg in Utrecht voor één keer een LIVE aflevering van podcast De Dag. Wil je daar bij zijn? Tickets zijn te koop via podcastevent.npo.nl.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie