Podcast

Waarom 2022 het jaar van klimaatman Frans Timmermans wordt

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom 2022 het jaar van klimaatman Frans Timmermans wordt

Klimaat, corona, de gemeenteraadsverkiezingen, migratie en natuurlijk de grote sporttoernooien; 2022 wordt een jaar waarin we in Nederland te maken krijgen met grote thema's. Podcast De Dag blikt deze week vooruit met de mensen die het van dichtbij meemaken.


#1008 - Waarom 2022 het jaar van klimaatman Frans Timmermans wordt - De Dag

Vandaag: de klimaatplannen van de EU. Die worden dit jaar concreet, ook in ons land. Het nieuwe kabinet presenteerde vorig jaar ambitieuze plannen. Maar de kaders daarvoor komen niet uit Den Haag, maar van Brussel. Eurocommissaris Frans Timmermans leidt de Green Deal.

De klimaatplannen van die Green Deal gaan ver, maar volgens klimaatwetenschappers nog niet ver genoeg. Tegelijkertijd vinden sommige boeren en sommige lidstaten de transitie té snel gaan. In podcast de Dag vandaag: hoe vind je daarin de balans? En wat gaan we in Nederland allemaal merken van de Green Deal van Timmermans dit jaar?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie