Podcast

Brand in het Landhuis is podcasthit, luister nu aflevering 4

foto: Youtubefoto: Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Brand in het Landhuis is podcasthit, luister nu aflevering 4

[NTR] De Brand in het Landhuis staat bovenin de lijstjes van de meest populaire podcasts in ons land. Maker Simon Heijmans is verbluft over het succes.

"Ik weet niet wat ik meemaak, joh", zei Heijmans in 't Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. "Ik had niet durven dromen dat het op de dag dat de podcast uitkwam meteen op 1 in de hitlijsten zou staan." De reacties van het publiek zijn lovend. Zaterdag komt de vierde aflevering online van dit spannende waargebeurde verhaal dat zich afspeelt in Brabant. De uitkomst kent Heijmans zelfs ook nog niet. "Dat ligt nog open. Dat maakt het extra spannend."

{podcast audio="75396" caption="Aflevering #1 De Brand in het Landhuis " }
{podcast audio="73861" caption="Aflevering #2 De Brand in het Landhuis " }
{podcast audio="74101" caption="Aflevering #3 De Brand in het Landhuis " }
{podcast audio="75936" caption="Aflevering #4 De Brand in het Landhuis " }

De Brand in het Landhuis gaat over de ongehuwde grootgrondbezitter Ewald Marggraff die in 2003 bij een brand in zijn landhuis om het leven. De excentrieke Vughtenaar bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Waar is dit vermogen gebleven. Simon Heijmans onderneemt een zoektocht.

De premiere van het podcast was vorige week zaterdag. Een zaaltje met publiek beluisterde drie afleveringen en de reacties waren onverdeeld positief:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie liegt er en wie vertelt de waarheid?

Wat is feit? Wat is fictie? Dat is de brandende vraag in de podcast. Simon Heijmans hoort allerlei verhalen die de ronde doen over de grootgrondbezitter. Hij zoekt uit wat ervan klopt. Wie heeft betrouwbare informatie over de baron die om het leven kwam in zijn eigen landhuis? Was zijn dood een ongeluk of was er opzet in het spel?

Heijmans wordt benaderd door iemand die ooggetuige was van de brand en komt in contact met Rob Bartol, een journalist van Omroep Brabant die wel even denkt te weten hoe het allemaal zit. Maar is dat wel zo? Wie liegt er en wie vertelt de waarheid?

Zaterdag 26 januari verschijnt de 4e aflevering en de week erop de 5e aflevering.

Ster advertentie
Ster advertentie