Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Boeren mogen zich gewoon diep in de schulden blijven steken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Boeren mogen zich gewoon diep in de schulden blijven steken'

Gisteren stonden boze boeren op het Malieveld te demonstreren tegen verandering. Ze willen voorkomen dat de veestapel wordt gehalveerd. Druktemaker Pieter Derks geeft in De Nieuws BV zijn mening over het veranderingsproces van de overheid.

"Talloze politici hebben de boeren inmiddels toegezegd dat alles de komende jaren blijft zoals het is", vertelt Derks. "Boeren mogen zich gewoon diep in de schulden blijven steken om mee te kunnen in de schaalvergroting, om dan hun producten tegen dumpprijzen aan een supermarkt te moeten verkopen. Zodat ze net genoeg geld hebben om hun veevoer of zaaigoed tegen woekerprijzen bij een monopolist te kunnen kopen en weer een jaartje ongelukkig te blijven."

"De ultieme geruststelling die je de Nederlander kan geven, is dat alles blijft zoals het was", vertelt Derks. "Iedereen doet wat, is de slogan van de overheid. De boodschap is: wees niet bang, er verandert niks, je bent al heel lekker bezig als je af en toe de bandenspanning checkt. En ze hebben natuurlijk gelijk. Elk klein stapje de goede kant op is een stapje de goede kant op. Zoals ze in Saoedi-Arabiƫ zeggen: wegkomen met een moord gaat het makkelijkst in stukjes."

Pieter Derks - Verandering

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie