Opinie & Commentaar

'Pak woningnood aan en haal die burgers van de straat af'
BNNVARA

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Pak woningnood aan en haal die burgers van de straat af'

Jongeren pikken de huidige huizencrisis niet meer. "Wachtlijsten zijn langer dan een rol wc-papier, huisjesmelkers zijn gewetenloos en een koopwoning is zelfs voor starters met een bovenmodaal inkomen totale science fiction." Dus, pak de woningnood aan, zegt druktemaker Ellen Deckwitz in De Nieuws BV: "Neem als regering je verantwoordelijkheid. Haal die burgers van de straat af."

Afgelopen zaterdag werd in meer dan tien plaatsen in Nederland het startschot gegeven voor een actie tegen de huidige huizencrisis. Een deel van de actievoerders van Uitgewoond gaat kamperen op de markt van Groningen en Utrecht om zo aandacht te vragen voor de woningnood.

Woningnood

Deckwitz: "Er is een tekort aan 315.000 huizen en naar verwachting loopt dat op naar 380.000 in 2022. Woningen worden nog schaarser wat de prijs alleen maar zal opdrijven. Wat daarbij ook niet helpt is dat de huidige minister van Milieu en Wonen geen maatregelen gaat nemen tegen huisjesmelkers."

"De vrije markt maakt zo van de huurder een slaaf", stelt Deckwitz. "Velen zijn tegenwoordig zulke hoge bedragen aan hun woning kwijt dat ze niets kunnen sparen, niets kunnen opbouwen." Volgens haar hebben de actievoerders meer dan gelijk.

'Haal die burgers van de straat af'

Deckwitz: "Reanimeer het Ministerie van Volkshuisvesting en ga aan de slag. Er zit een grote tragiek in het feit dat jongeren uit protest gaan kamperen op straat, om te voorkomen dat ze op straat belanden. Neem dan als regering je verantwoordelijkheid. Haal die burgers van de straat af. Zo kan het niet langer."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie