Opinie & Commentaar

ING werkte criminelen niet tegen: 'Het was heerlijk bankieren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ING werkte criminelen niet tegen: 'Het was heerlijk bankieren'

[BNNVARA] "Terwijl een 27-jarige pizzabakker uit Zwolle acht weken de cel in moet voor witwassen, kan ING jarenlange witwas-praktijken afdoen met een schikking van 775 miljoen euro." Druktemaker Marcel van Roosmalen heeft op school geleerd dat je een bedrijf waar honderden miljoenen worden witgewassen best een criminele organisatie mag noemen.

Het hoofd van ING, Ralph Hamers, werd begin dit jaar door collega-topmannen nog vergeleken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Echter bestuurde Hamers jarenlang een bank waar criminelen in tegenstelling tot gewone klanten niet werden tegengewerkt. "Integendeel: het was er heerlijk bankieren", zegt Marcel van Roosmalen.

De bank laat in een reactie weten spijt te hebben. ''Spijt, een woord zonder consequenties. Een beetje zoals Ronaldo die het betreurt dat hij nog niet heeft gescoord namens Juventus. Ze hebben bij ING zoveel spijt dat Hamers dit jaar geen variabele bonus krijgt. Ik moest die zin uit het persbericht twee keer lezen om het te geloven. De topmannen hebben zoveel spijt dat ze afzien van een bonus.''

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie