Opinie & Commentaar
BNNVARA

Coronavirus regionaal aanpakken: 'Niet de oplossing maar juist het probleem'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronavirus regionaal aanpakken: 'Niet de oplossing maar juist het probleem'

"De tweede golf komt er aan en wij gaan het regionaal aanpakken, we gaan dus terug naar de middeleeuwen", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. "Regionaal is niet de oplossing, regionaal is juist het probleem."

Video niet beschikbaar

Omdat Marcel van Roosmalen al een aantal jaar in de regio woont weet hij het zeker, regionaal het coronavirus aanpakken is niet de oplossing: "In de regio kunnen ze niets, dat is niet erg, behalve dan als je per ongeluk in de regio verdwaald bent. Ik ben bang voor meer bevoegdheden voor regionale bestuurders. Dat is voor mij slecht nieuws. De regio is Man bijt hond."

Angela de Jong

Van Roosmalen: "Er wordt wel eens gevraagd waarom ik zo'n hekel heb aan Angela de Jong, nou omdat er gebieden zijn waar er een paar duizend van op een kluit wonen. Ze roepen maar wat. Ik vind, ik vind, ik vind en dan de brug ophalen om het virus tegen te houden."

'Een hele slechte horrorfilm'

"Als Rutte straks eindelijk weer eens komt werken hebben Van Ark en Bruls het hele land kapot gemaakt", zegt Van Roosmalen. "Dan is de hele boel verdeeld in stadsstaten met eigen lockdowns, dan zijn we weer in 1489, dan hebben we in de regio’s elkaar al lang uitgeroeid. Dan is er een burgeroorlog geweest tussen de hunnen onder leiding van Lange Frans en Jensen en bewapende boa's."

"We zitten in hele slechte horrorfilm, als je denkt dat alles voorbij is duikt het grootste monster van allemaal opeens weer op, dan is Hugo de Jonge uitgerust en fris terug van vakantie."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Regionaal is niet de oplossing

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie