Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Natuurlijk zijn er rotte appels onder agenten, maar na een uur in een politieauto was ik al opgefokt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Natuurlijk zijn er rotte appels onder agenten, maar na een uur in een politieauto was ik al opgefokt'

"Ik las gisteren op de website GeenStijl dat er in de Rotterdamse Gemeenteraad is gestemd of Rotterdammers racistisch zijn", vertelt Kees van Amstel in De Nieuws BV. "Ik dacht aan een grap van de site; ik bedoel stemmen of alle Rotterdammers racistisch zijn, is net zo idioot als stemmen op de motie: Alle Rotterdammers houden van hazelnootschuimgebak."

Video niet beschikbaar

Van Amstel: "Een andere motie trok ook mijn aandacht: 'Het Rotterdams Politiekorps is niet racistisch'. Motie verworpen. Zo’n stemming is totaal van de pot gerukt. Je kan een onderzoek doen naar zoiets, dat is een goed instrument, maar een stemming hierover in de Gemeenteraad?!"

Politieauto

Van Amstel vertelt zelf ooit te hebben meegereden in een politieauto: "Ik was getuige van een overval. De auto reed alleen maar rond, er werd niemand aangehouden, maar er waren scheldpartijen en verwensingen van allerlei groepen als de auto alleen maar voorbij reed. Ik was na een uurtje al totaal opgefokt."

Rotte appels

"Je zal 's nachts als agent weer naar een vechtpartij in een kroeg moeten, of huiselijk geweld of vuurgevaarlijke criminelen moeten oppakken, en bij alles moet je koel en begripvol blijven en elke belediging van je af laten glijden. Dat is onmogelijk", vindt Van Amstel. "Natuurlijk zijn er rotte appels onder agenten, maar wees blij dat we niet in Amerika zitten."

Druktemaker Kees van Amstel - Politie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie