Opinie & Commentaar
BNNVARA

'D66 en ChristenUnie zijn de fruitvliegjes van de samenleving'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'D66 en ChristenUnie zijn de fruitvliegjes van de samenleving'

''Mensen van D66 en ChristenUnie zijn net als u en ik fatsoenlijke mensen, ze vinden het heel belangrijk dat wij dat weten. Het zijn hypocriete mensen'', zegt Druktemaker Marcel Roosmalen in De Nieuws BV.

''Ze willen dat wij weten dat als het aan de ChristenUnie en D66 had gelegen alle uitgeprocedeerde asielkinderen mogen blijven. Dat we denken dat de hele regelgeving de schuld van de VVD en het CDA is. Het komt hier op neer: de VVD en het CDA trappen de asielkinderen het land uit. ChristenUnie en D66 duwen ze zachtjes de grens over en doen alsof dat minder vervelend is.'' Volgens Marcel van Roosmalen keren mensen zich hierdoor af van de politiek.

''Iedere keer als Gert-Jan Segers van de ChristenUnie over zijn worsteling begint denk ik aan Judas, voor de leken: dat was de allerbeste vriend van Jezus, tenminste tot iemand dertig zilverlingen bood om hem te verraden. Eerst Lilli en Howick, nu weer een petitie voor alle andere asielkinderen, Gert-Jan Segers en Alexander Pechtold praten zich een slag in de rondte over hun goede gedrag, maar horen de haan kraaien.''

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Hypocriete politiek

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie