Opinie & Commentaar
BNNVARA

De koning kwam langs bij de NPO: dat zorgde voor diepe ontroering

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De koning kwam langs bij de NPO: dat zorgde voor diepe ontroering

Marcel van Roosmalen had er altijd maar niks mee, de werkbezoeken van het Koninklijk huis. "Geen diepere vernedering dan de openbare blijheid vanwege een oppervlakkig contact met een boven ons gestelde", zegt de druktemaker in De Nieuws BV. Totdat de koning opeens langskwam bij de NPO.

Video niet beschikbaar

Marcel: "Ik vond het een ongelijke strijd rond schrijdende, of zijn vrouw, of zijn moeder, of zijn schoonzus of zijn tante die vragen stelden aan gewone mensen die in hun netste kleren zo spontaan mogelijk doorgingen met werken. Heel even in de zonnestraal mogen staan, te kort om er bruin van te worden, lang genoeg om een warm gevoel te ervaren. Ik begreep daar niets van."

'De koning kreeg het'

"Tot we hier vanmorgen een moment van diepe ontroering mochten ervaren", zegt de druktemaker, Lara Rense, Ruud de Wild en Frits Spits mochten een handje komen geven. Dat willen we natuurlijk allemaal wel, een handje van Lara Rense of een tête-à-tête met Ruud de Wild. De koning kreeg het. En terecht."

En als kers op de taart was daar Sven Kockelmann die de koning rondleidde langs de studio's van NPO Radio 1. Marcel: "Ik was daar helaas niet bij, maar ik hoop dat er chemie was. Sven Kockelmann tegenover de koning in 1 op 1. Onbewogen zoals het hoort, en dan dat gesprek gewoon onderbreken omdat die idioot Dries Roelvink belt."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Bezoek van de koning

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie