Opinie & Commentaar
BNNVARA

'D66 is sociaal doen, maar wel eerst aan jezelf denken'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'D66 is sociaal doen, maar wel eerst aan jezelf denken'

"Bij onderhandelingen doet D66 als eerste een scheut water bij de wijn. De principes zijn heilig, behalve als het niet goed uitkomt", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV.

Sigrid Kaag van D66 ging met een regeringsvliegtuig naar Luxemburg om daar te gaan vergaderen met andere ministers, "want ze is minister van buitenlandse zaken en Luxemburg ligt nog verder dan België. Het is Noord-Brabant niet", zegt druktemaker Marcel van Roosmalen. D66 spoort mensen juist aan om op korte afstanden geen vliegtuig te pakken, dus sommigen vinden dit hypocriet.

'Principes zijn heilig, behalve als het niet goed uitkomt'

De D66-achterban is stil. Logisch, vindt Van Roosmalen, wat Sigrid Kaag deed is typisch D66. Het één zeggen het ander doen. Schipperen, ze zijn er groot mee geworden. Bij onderhandelingen doet D66 als eerste een scheut water bij de wijn. De principes zijn heilig, behalve als het niet goed uitkomt. Ze zijn tegen vliegen, behalve als ze zelf vijf uur tijdswinst kunnen maken."

'Dat is niet hypocriet, dat is D66'

Van Roosmalen: "De excuses kunnen we uittekenen: het vliegtuig vloog toevallig toch al die kant op, anders had ze heel veel met dienstauto’s moeten rijden, ze had haar werk nog niet af, ze moest op tijd komen want juist in die vergaderingen ging het over het milieu. Ze lullen zich er wel uit. We hoeven maar naar het referendum en de gekozen burgemeester te wijzen. Eerst waren het kroonjuwelen, nu kijken ze met afschuw in het sieradenkistje en spugen ze erop. Wat een lelijke dingen."

"D66 is tegen vliegen op korte afstanden. Maar het gebeurde toch, sterker ze zitten zelf in de vliegtuigen. Dat is niet hypocriet, dat is D66. D66 is sociaal doen, maar wel eerst aan jezelf denken."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie