Naar homepage
Opinie & Commentaar

'De boeren maken het ons niet makkelijk om solidair te blijven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De boeren maken het ons niet makkelijk om solidair te blijven'

De boeren domineren vandaag weer het nieuws met demonstraties bij het RIVM en in Den Haag. Volgens druktemaker Pieter Derks wordt het wel "moeilijk om solidair te blijven met de boeren." Maar, zegt hij in De Nieuws BV, we moeten ook niet vergeten welke "mix van incompetentie, lafheid, kwaadaardigheid en winstbejag ons in deze situatie heeft gebracht."

Derks: "Het zou het allermooist zijn al we ons niet tegen elkaar uit laten spelen. Dat we ons niet zoals op zoveel onderwerpen in twee groepen uiteen laten drijven, maar solidair blijven, en onze woede niet richten op elkaar, maar op grote bedrijven en kleingeestige bestuurders die er belang bij hebben buiten schot te blijven."

Samen naar boven trappen

"Wat zou het leuk zijn als er toch een dag komt dat we samen naar boven kunnen trappen, in plaats van steeds maar tegen elkaar", vertelt Derks. "Dat de boeren helpen om een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet veilig te houden, dat de klimaatstakers massaal komen demonstreren om hun leraren aan een beter salaris te helpen. Dat we onze deelbelangen niet per se de hele tijd maar weer als tegenstrijdig zien."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie