Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Pieter van Vollenhoven is verworden tot een mengsel van Hart van Nederland, Peter R. de Vries en Prins Bernhard'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Pieter van Vollenhoven is verworden tot een mengsel van Hart van Nederland, Peter R. de Vries en Prins Bernhard'

De zaak van de 32-jarige doofstomme hovenier die zaterdag op een speelweide in Assen in overleed, en mogelijk even daarvoor aan een meisjes zou hebben gezeten, wordt steeds onduidelijker. Maar Pieter van Vollenhoven vond het een goed voorbeeld van burgerarrest. In De Nieuws BV stelt druktemaker Marcel van Roosmalen voor om in het vervolg het onderzoek af te wachten.

Marcel: "Om het burgerarrest te bevorderen reikt Pieter van Vollenhoven jaarlijks zogenaamde Pieter Penningen uit aan hedendaagse helden. Dit jaar ging een van de Pieter Penningen naar huisvrouw Beppie Vermeer die een inbreker in het kruis trapte. Pieter van Vollenhoven vond het een fantastisch verhaal. Hij heeft het liefst dat u zelf eerst ingrijpt, dan zijn de lijnen in ieder geval vrij voor het geval hij de hulpdiensten nodig heeft."

"Pieter van Vollenhoven is verworden tot een mengsel van Hart van Nederland, De Telegraaf, de opsteker van de week, Peter R. de Vries en Prins Bernhard", zegt de druktemaker. "Achteraf kun je wellicht concluderen dat je tragedies had kunnen voorkomen door hem zijn roeptoeters af te nemen, maar laten we vooral eerst het onderzoek afwachten."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Pieter van Vollenhove

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie