Opinie & Commentaar
BNNVARA

Amsterdams grachtwater te koop: 'Waarom?'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Amsterdams grachtwater te koop: 'Waarom?'

Plassen in de gracht moet je niet doen. Neem dat maar aan van Amsterdammer Dolf Jansen. Vooral nu van datzelfde grachtwater ook flessen worden verkocht. "Waarom?! Zou uw eerste vraag kunnen luiden", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Dolf Jansen - Amsterdamn

"Om te laten zien hoe goed hun zuivering is", zegt Dolf Jansen. "Het water, aldus het bericht, smaakt goed, is zacht, verrassend, en kost 39 euro per fles. Dat lijkt veel en is het ook wel, maar het is limited edition, en dat lijkt me terecht, want de grachten zijn natuurlijk bijna leeg."

Een fietszadel in je mond

Jansen: "Het bedrijf prijst aan: 'Alles is eruit gezuiverd: chemicaliën, fietsen, dode dieren, zelfs plas'. Je denkt toch gelijk: is dat een aanprijzing? Dat er dus ook hydroxychloroquine, urine en het ontbindende lichaam van een meerkoet in had kúnnen zitten... Los van het feit dat ik een fiets er zelf ook wel uitgehaald had. Dat ga je echt niet pas merken als ie in je keel zit, toch?"

"Ik heb wel eens een keer een zadel van een fiets in m'n bek gehad", zegt Jansen. "Maar in die tijd dronk ik echt veel. Het is trouwens verstandig – tip van echte Amsterdammer - om nooit in de gracht te plassen, hoe groot de aandrang ook is. De kans op plotse duizeling en voorover vallen is namelijk groot. Zelf heb ik wel eens tegen een fiets staan urineren, waarna het uiteindelijk dan toch in de gracht terechtkomt. Maar niet in je water van 39 euro, want die zuiveren fietsen eruit!"

'Ik hou van Mokum'

Jansen: "Bijna 57 jaar geleden werd ik geboren in Amsterdam en sindsdien heb ik een haat-liefdeverhouding met die stad: ik houd van Mokum en ik haat iedereen die er anders over denkt. Waarbij haat nogal zwaar uitgedrukt is, maar een mildeverontwaardiging-liefdeverhouding bestaat nou eenmaal niet."

Druktemaker Dolf Jansen - Amsterdamn

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie