Opinie & Commentaar
BNNVARA

Hou afstand en 'Kap met stoplichtgeklit'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hou afstand en 'Kap met stoplichtgeklit'

Die anderhalve meter afstand houdt het gros van de fietsers netjes aan, totdat ze massaal afstappen bij het stoplicht. "Kap met stoplichtgeklit", zegt druktemaker Ellen Deckwitz in De Nieuws BV.

"Tijdens het rijden is er nog niets aan de hand, zelfs bij het inhalen blijft de anderhalve meter afstand in stand, dan slalommen de meeste fietsers soepel om elkaar heen, een haastige Ubereats vervoerder uitgezonderd, die moeten nog even doorkrijgen dat er minder eten besteld zal worden wanneer de halve stad straks dankzij hun haast op de intensive care ligt", zegt Deckwitz.

Een incidentele rotte appel

Deckwitz: "Los van een incidentele rotte appel zijn de meeste fietsers perfect aan het anderhalve meteren. Tot het stoplicht, waar iedereen afstapt en zich zulke hechte kluitjes vormen dat zelfs een een polyamorist het benauwd zou krijgen."

Dat fietsers bij stoplichten stoppen met voldoende afstand houden, verbaast Deckwitz: "Het virus stopt niet met als men zich maar half aan de maatregelen houdt, dus Nederland: erken het als je fietsnaïef bent en kap, om nog maar een ander nieuw woord te introduceren, met dat stoplichtgeklit. Beter een langere rij voor het stoplicht, dan in het ziekenhuis."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Fietsnaïef

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie