Naar homepage
Opinie & Commentaar

'Weg met de bagageband, zodat we het allemaal nog net iets langer willen uithouden met elkaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Weg met de bagageband, zodat we het allemaal nog net iets langer willen uithouden met elkaar'

"Het bestaan van de mens bestaat uit wachten. Er zijn dagelijks talloze omstandigheden waarin we genoodzaakt zijn onze tijd te verbeiden." Ellen Deckwitz deelt in De Nieuws BV de meest vreselijke: de bagageband op Schiphol.

Er zijn volgens Ellen Deckwitz een aantal omstandigheden volgens die het ergste in de mens naar boven halen. Denk aan uitverkoop, ouderschap en oorlog. Maar op de vierde plek komt de bagageband. "Om de een of andere reden heb ik de ergste ruzies bij de bagageband op Schiphol gezien.Ik weet niet waardoor het precies komt. Misschien is niemand te genieten wanneer hij terugkeert van een reis, maar het punt is dat ik vaker wél dan niet tussen scheldende mensen daar sta."

Deckwitz wil daarom de bagageband afschaffen en heeft een alternatief bedacht: een nummersysteem net zoals bij McDonalds. "Achter kogelvrij glas staat een vriendelijk ogende steward die je naar voren roept als je koffer er is. Wanneer je onbeleefd tegen hem doet of minderheden aan de kant duwt wordt je koffer weer ingenomen en mag je hem pas na een half uur ophalen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie