Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ik zag een huilende Groningse boer die totaal kapot gemaakt werd door de instanties'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik zag een huilende Groningse boer die totaal kapot gemaakt werd door de instanties'

Iedereen kent de gevolgen van de gaswinning in Groningen en iedereen weet dat de Groningers willen dat het stopt. Maar ziet de regering de ernst van de zaak wel in? Kees van Amstel denkt van niet. Hij is boos. “Henk Kamp, flapdrol, beloofde destijds de huizen snel te versterken. 9 jaar later is pas 8 procent van de 26.844 woningen daadwerkelijk versterkt", zegt hij in De Nieuws BV.

Naast de regering, hebben de Groningers ook nog te maken met de NAM. De Nederlandse Aardolie Maatschappij. En ja, als zij niet mogen boren dan hebben ze geen omzet. Daarom bagatelliseren ze lekker mee met Rutte en z’n gevolg. Kees van Amstel: “Directeur Johan Atema zei in mei van dit jaar met droge ogen dat niet 26.000 huizen maar slechts 50 huizen verstrekt dienden te worden vanwege de verminderde gaswinning, daarmee kwam hij direct in de titelrace voor klootzak van het jaar 2021.”

Pompen of verzuipen

En er was hoop, de NAM zou stoppen met gaswinning. Of ja: in een rustig tempo afbouwen. Alleen kregen we te maken met een verminderde levering uit Rusland. En dan is het pompen of verzuipen. Dus de NAM gaat weer lekker door. En er was de Groningers ook nog een smartengeldregeling van 5000 euro beloofd. “Ook weer uitgesteld. Stelletje schoften. En denk je nou dat zichzelf het groenste kabinet noemende nou iets geleerd heeft van de situatie in Groningen?”, vraagt Van Amstel zich af. Nee, ze laten de Groningers gewoon barsten.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie